Grønt liv for gamle pulter

I våre lokaler i Alta sentrum har Estimer nå fått gode arbeidssoner for våre kontormedarbeidere. Pultene og stolene ble kjøpt brukt på Facebook – og har fått nytt liv etter litt kjærlighet fra en erfaren møbelsnekker.

-Vi tenker at dette er et viktig «statement». Det er slike ting vi ønsker at våre kunder også skal gjøre, og derfor er det viktig at vi er tiltaksbaserte selv. Dette var det første og mest konkrete tiltaket vi kan gjøre. I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, oppgraderes og brukes om igjen. Det er hovedgrunnen til at vi gjorde dette, sier Kurt Halvorsen – en av medeierne i Estimer.

-Det kastes altfor mye på søpla og da særlig offentlig og bedrifter. Fine ting som kan pusses opp bearbeides til nye kontorlandskap med små justeringer. Etter oppussing står disse ikke tilbake på kvalitet i forhold til nye. Mange ganger er overflatebehandlinga vel så bra som nye. Vi overflate behandler med industriprodukter av samme kvalitet som produsenter for øvrig, sier Sten Are Uglebakken.

Gjenbruk: Sten Are Uglebakken i produksjonsrommet.

Erfaren møbelsnekker

Han driver Alta Møbeldesign, et lite produksjonsfirma som ble etablert allerede i 1998. Prosessingeniøren har drevet med innredning og møbelproduksjon helt siden han var 18 år gammel, og er i dag 56.

-Det er først for 4 år siden jeg begynte på heltid i mitt firma, og har i dag en deltidsansatt. Han vil bli ansatt på full tid om ikke lenge, forteller han.

Alta Møbeldesign jobber med variert trearbeid som innredninger, barløsninger, garderober, trapper, hytte- båt og kjøkkeninnredninger, skåler, skjærefjøler med mer.

-Vi gjør en god del jobb for entreprenørene, hvor det produseres etter design og tegninger fra arkitekter.

Grønne pulter

Pultene til Estimer ble først designet digitalt i en 3D-modell. Utgangspunktet var størrelsen på de gamle bordene.

-Tanken bak deres design var at det skulle gi dere et bord som sto til deres formål i forhold til størrelse og plassering. Avrundede kanter i da åpent landskap gir bedre rom for bevegelse rundt pultene. Jeg er godt fornøyd med arbeidet og utformingen. Planløsning etter tilpasset deres ønsker. Når det gjelder overflatebehandlinga av møbler kan de oljes, beises ,males og lakkes – alt etter kundenes behov, forklarer Uglebakken.

Pultene til Estimer, ble av naturlige årsaker, grønne.

-Vi er veldig fornøyde. De ser veldig bra ut. Det er bare det at Kenneth (daglig leder) ikke bruker den, spøker Kurt Halvorsen.

Grønt arbeidsmiljø: Bærekraft er Estimers viktigste satsingsområder. Derfor er pultene gjenbrukt.